Bli medlem i Höganäs IBF
BLI MEDLEM
Säsongen 2023/2024

Säsongen 2023/24 drar igång den 14:e augusti.

Vi börjar med 2 st försäsongscuper, Rungsted Cup (Danmark) och FCH-cup (Helsingborg). I oktober drar sedan serien igång, Flickor Röd D Norra.

Tjejer födda 2010 (2009-2011) tränar två gånger i veckan.

måndagar 17:45-19:45 i Läktarhallen, Höganäs Sportcenter

onsdagar, jämna veckor, med F2011

17:45-19:45 i Läktarhallen, Höganäs Sportcenter

och

onsdagar, udda veckor, med F2007-09

18:30-20:30 i Läktarhallen, Höganäs Sportcenter

De första 30 minuterna av träningarna kör vi löpning/fys utomhus, kläder efter väder.

Nya spelare är alltid välkomna och har ni frågor är det bara att höra av er, kontaktuppgifter finner ni under Kontakt här på hemsidan.

Osby - Höganäs 1-2
2023-12-11 09:53

Matchrapport och bilder från förälder Björn, #11, 👍🏑🥅

231210 – 2a advent

Dags för näst sista matchen innan juluppehållet. Bortamatch mot Osby och för ovanlighetens skull är det kvällsmatch, start 18.30. Klacken är nästan 20 pers och de nya Höganäshalsdukarna syns verkligen på läktaren. Båda lagen ser taggade ut. Pappa Jonas tror på en mycket jämn match och mamma Madde nickar instämmande.

Period 1

Matchen är igång! Bella vinner som vanligt tekningen. Oj, sen small det till snabbt inpå. 1.04 0-1, friläge som Svea först räddar men tredje returen studsar tyvärr in. Skitmål!

Madde slår fin passning som Wera nästan petar in (2 min).

3.45 1-1 Wilma assisterar Bella som slår in bollen i öppet mål.

Direkt på tekning glider Osby igenom med Svea gör fin räddning. Maja gör fin soloräd och avslutar med fint skott. Moa tar bollen i anfallet efter och skjuter strax över ribban. Efter 7 min gör Moa snygg brytning, Ester får bollen och skjuter en rövare som målvakten tippar precis utanför.

8.59 felaktigt byte Höganäs, Moa tar lagstraffet.

Mycket bra boxplay av Höganäs, inga riktiga farligheter.

13.30 Maja drar fint långskott på passning från Ester men Osbys målvakt tippar ut bollen igen. Slut period 1, Höganäs har spelövertaget men jämnt i antal målchanser. Jämn första period. Vem gör nästa mål?

Period 2

Vilken inledning. Först friläge Osby där Svea gör trippelräddning och i anfallet efter dansar bollen på Osbys mållinje. Allt detta efter bara 19 sekunder spelade! I andra matchminuten har både Alice och Wera fina chanser.

5.11 2-1 Höganäs! Alice skjuter på distans och på returen slår Hilda in bollen. Vi har vänt matchen.

7.15 kontring Osby, farligt skott som Svea tippar ut över sargen. Spännande andra halva av andra perioden. Chanser på båda håll. Känns som det kan sluta hur som helst. 13.40 ytterligare ett rykande skott från Ester som är nära på att gå in.

Anders Bruce: ”Mycket jämn match. Vi spelar oss fram till chanser men Osby chansar mer.”.

Period 3

Det har varit mycket målchanser men två bra målvakter håller siffrorna nere. 7.40 Wera spelar in till Hilda som nästan petar in bollen. Den studsar retfullt på mållinjen. 8.31 utvisning Osby. Maja inleder med två skott på mål, sedan rörigt powerplay med få målchanser. 12.37 Ester kommer fri och är så nära. 13.36 Osby tar Time-out . Olidligt spännande. 14.30 Osbys målvakt gör fantastisk räddning på Moas skott. Vi håller i bollen och behåller lugnet, snyggt!

SLUT!

Vinst 2-1.

Rättvis vinst som kunde varit större men Osbys målvakt höll nere siffrorna. Kaffe kaka fjärde raka!

Instagram hibf_f10

Bra start på säsongen
2023-09-19 16:13

Vi har lagt till lite försäsong i bildgalleriet.

Match 1 Höganäs IBF – Gantofta IBK 1-0
Första perioden: Lagen kommer ut på värmning till dunkande musik. Ser fokuserat ut.
Höganäs mönstrar en stark uppställning på läktarplats. Så även på plan. 3 anfallslinor och 2 backpar. Fulltaliga på ledarbänken.

Matchen är i gång och Alma Å skapar matchens första farlighet. Wera har ett avslut som balanserar på mållinjen. Höganäs skapar tryck. 5 min in böljar spelet fram och tillbaka. Stabilt bakåt. Höganäs har en sekvens med flera skott på ål. 8 min klar målchans Gantofta. Domarna hårda med slag. Första perioden slutar mållös. Jämt över banan men Höganäs skapar flest och bäst chanser. Mycket bra bakåt.
-Ska vi ta dom? JA!

Andra perioden: Ida avslutar periodens första farlighet. Gantoftas målvakt väldigt bra. Maja drar ett frislag i stolproten. Domarna konsekvent hårda mot slag. Alma SL drar långskott på mål. Svea får
parera på en kontring. Ida drar in 1-0 mycket snyggt efter 8 minuter!! Assist Alma Å. Elina gör en fin soloräd, skott utanför.
Svea räddar oss med en snygg fot-parad. Ida avslut på mål. Farligt avslut Gantofta, precis utanför. Gantofta skapar ett visst tryck på slutet men Höganäs har stängt kiosken och vinner med 1-0.
/ Staffan, #8

Match 2 Höganäs IBF – Röke BK 4-1

5 minuter till matchstart och nu spelar tjejerna i turkosa tröjor. Första gången tjejerna spelar mot Röke. Hejarklacken ser med spänning fram emot matchen.

Första perioden: Första målchansen efter 30 sekunder när Moa drar på ett långskott. Backarna är på hugget. Maja skjuter långskott på mål som målvakten parerar. Efter 3 minuter har Wera ett rykande skott som
målvakten precis klarar. Höganäs pressar hårt i inledningen. Alma Å skjuter rykande skott strax utanför. MÅÅÅÅL! 6.30 Ida får en passning av Bella och trycker in bollen. Klapp-klapp-spel!
Efter 10 minuter får Alice en fin chans med bollen precis utanför. Efter 11.46 kvitterar Röke. Inte rättvist med tanke på matchbilden. Men, Höganäs svarar snabbt. 12.18 och Elina skjuter in bollen!
Med 30 sekunder kvar får Ida en jättechans efter mycket fint passningsspel över hela planen, men bollen strax utanför.

Paus: Höganäs är det bättre laget men Röke har många snabba spelare och skapar farliga chanser.

Andra perioden: Skön start period 2. 3-1 av Alma Å efter fin assist från Hilda (1.41). 4.50 Wilma blir frispelad och är så nära att få in bollen. Snyggt spel!
5.42 Svea klistrar bollen efter fint Rökeskott. I anfallet efter trycker Alma Å in 4-1 efter 5.55. Assist Alma SL. Halva perioden spelad. Tjejerna är som bålgetingar runt Rökes mål och skapar chans på chans men
bollen går inte in. Rutinerad och stabil avslutning av andra perioden. Höganäs dominerar matchbilden och finner välförtjänt med 4-1. Grymt bra spel!
/ Björn #11

Match 3 Munka Ljungby IBK – Höganäs IBF 5-4
Alma och Bella leder uppvärmningen, då alla kommer igång igen efter lunchen. Kapten Hilda pumpar upp stämningen runt kassen och matchen kan börja.

Första perioden: Munka gör 1-0 efter ett misslyckat frislag 1.30 in i matchen. Höganäs skapar lite tryck och Wera får 2 skott på mål. Munka gör 2-0 efter 5 minuter och 3-0 efter 5.30. Ida reducerar efter 6 minuter med ett slagskott mellan benen på målvakten. 3-1. Munka utökar till 4-1 efter 7.30. Mycket kamp vid sargkanterna. Alma Å sliter sig till ett avslut på mål. Mycket kamp. Wera avslutar på mål, tuffa tag längs sargerna. Wera trycker in 4-2 efter kamp. Första perioden slut. Munka kändes som det hungrigare laget till en början men Höganäs har växt in i matchen.

Andra perioden: Munka med farligt avslut tidigt, utanför. Utökar till 5-2 efter 2 minuter. Wera gör 5-3 på en retur av Elinas skott efter 4 minuter. Böljande spel med mycket kamp, utan klara chanser halvvägs in i perioden. Elina gör en snygg soloprestation och drar in 5-4 efter 8.45. Spännande nu! Maja forcerar längs kanten och avslutar utanför. Berlin tar time out efter 12 minuter. Hilda drar ett hårt skott i hjälmen, Höganäs skapar tryck. Munka försöker döda tid längs sargen men Moa sätter stopp. Höganäs tar ut målvakten i ett sista försöka och kommer till avslut men matchen slutar i förlust 5-4.
/ Staffan #8

Match 4 Höganäs IBF – Kävlinge IBK 6-3
Dagens sita match. Vinst krävs för att vi ska vara säkra på A-slutspel. Orkar tjejerna ladda om efter den tuffa matchen mot Munka Ljungby?
Första perioden: Stark inledning och efter 2.34 stänker Wera in 1-0, snygg assist av Alicia. 20 sekunder senare håller Wera på att peta in ett mål till. 3.59, Kävlinge kvitterar på sin första chans i matchen. Oturligt. 1-2 kommer efter 4.46. Aj, aj, aj. Kämpa Höganäs! Målrik inledning! 2-2 av Bella SL, assist Alma Å. Halva perioden spelad. Höganäs trycker på men Kävlinge står upp bra och är inte ofarliga i sina anfall. 3-2!
Ida petar in bollen 12.41 på assist av Alma Å. 2 minut kvar och Maja drar långskott som målvakten tippar utanför stolpen.

Paus: Höganäs har haft övertag första perioden men Kävlinge har effektivt utnyttjat sina få målchanser.

Andra perioden: Nu kör vi sista 15! Go, go Höganäs! 4-2!!! Alma Å skjuter från snäv vinkel och bollen sitter där den ska. Snygg assist av Madicken. 5-2 Alma Å efter 3.12. Assist av Ida. Nu rullar målen in,
6-2 efter 3.35. Målskytt Elina och assist Wera. 6 minuter in i perioden och Kävlinge får friläge (nästan) som Svea lätt räddar. Höganäs kontrollerar matchen och efter 9 minuter är Ida nära att utöka ledningen. Det börjar synas att det är fjärde matchen. Båda lagen lite trötta nu men Höganäs dominerar matchbilden. 50 sekunder kvar och
Kävlinge reducerar, 6-3. Höganäs avslutar matchen med ett mönsteranfall men bollen studsar utanför. 6-3 och stark laginsats!
Nu väntar A-slutspel!!
/ Björn #11

Coachkommentarer från dagen:

Mattias

- Tjejerna stod för en fin laginsats och slutade aldrig kämpa!

Peter

- Härligt att se den lagandan idag, både på och utanför planen. Alla slet för varandra och levererade underhållande innebandy för våran kära publik.

Anders

- Vi borde steppat upp... bara skämta! Vi är grymma idag och vi kan inte vara annat än riktigt riktigt nöjda.

Match 5 Höganäs IBF – IBK Lund  2-4

Dag 2 åkte vi tyvärr ut i kvartsfinalen, efter en monsterinsats mot IBK Lund, de vann sedan hela mästerskapet! Grymt jobbat tjejer, vilken helg!

Kävlinge - Höganäs 0-5
2023-03-18 19:30

Matchrapport från Kingarna, Tilda & Julia 👍🏑🥅

PERIOD 1

Höganäs inleder matchen tryggt och säkert samt skapar massa lägen där även ett skott är extremt nära att gå in men sitter olyckligtvis i stolpen. 8.05 får Alice (14) in ett mål med en mycket fin assist från Elina (15). Endast 17 sekunder senare sätter Wera dit ännu ett mål och utökar ledningen till 0-2. 13.11 drar Hilda (10) till med ett stenhårt dragskott som sitter fint och blir mål.

PERIOD 2

Kävlinge sätter högre press i andra perioden men Höganäs håller tätt i försvaret och Svea briljerar i mål. 6.01 släpper målvakten i Kävlinge en retur och där står Ida och gör mål på backhand. 14.20 driver Elina själv med bollen och avslutar utifrån med ett skott mellan benen på målvakten.

PERIOD 3

Höganäs känns lite trötta men håller trots det kämpaglöden uppe och håller 0-an i även denna period. Svea gör några fantastiska räddningar och är som en mur i mål. Vi vill därför nu tilldela Svea det fantastiska smeknamnet: Svea aka Berlinmuren.