SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Herr 2022-2023
 
Knapp förlust i premiären
2023-09-30 00:27

HIBF förlorade fredagens bortamöte mot Sofiero med 3-4 (0-2, 1-0, 2-2).

 

I en match där Höganäs hade mest boll var det hemmalaget som lyckades få in bollen på sina chanser, medan ett kämpande bortalag hade det tuffare på den fronten.

 

Hemvändande Lucas Hellqvist gjorde ett mål, assisterad av Robin Blixt, medan nyförvärvet Markus Holm hittade målet två gånger i slutet av matchen, assisterad av Albert Nordgren respektive Rasmus Vikebrant.

 

Laget laddar nu om inför säsongens första hemmamatch. Denna spelas lördag 7 oktober kl.12.3å då Örkelljunga står för motståndet.

Spelschemat för Herr fastställt
2023-09-02 21:35

Sedan det preliminära spelschemat presenterades för några veckor sedan har fem av lagets tjugo seriematcher fått nya datum.

 

I fyra av fallen är det våra motståndare som begärt eller gjort flyttar av matcher, medan vi själva tvingats flytta en match då andra begivenheter i Höganäs Sportcenter prioriteras högre.

 

Den första seriematchen för säsongen spelas borta mot Sofiero i Västergårdshallen fredag 29 september medan den första hemmamatchen spelas mot Örkelljunga lördag 7 oktober.

 

Den första chansen att se laget i aktion i Höganäs kommer dock redan tisdag 12 september då Åstorp/Kvidinges JAS-lag står för motståndet i en träningsmatch. Matchstart i läktarhallen är satt till 19.30.

 

Tisdag 19 september spelas ytterligare en träningsmatch, denna gången på bortaplan, då halländska IBK Puma står för motståndet. Den matchen kommer att spelas i Våxtorpshallen med start 20.00.

 

Spelschemat finns tillgängligt under "Matcher" i menyn i vänsterspalten.

Säsongen 23/24 närmar sig
2023-08-12 22:00

Träningsstart för herrlaget blir tisdagen den 22 augusti

 

Vi tränar i Höganäs Sportcenters Läktarhall tisdagar och torsdagar mellan 19.30 och 21.00.

 

Är du intresserad av att komma och träna, se vidare under "Kontakt".

 

Laget kommer även denna säsong att spela i Division 4 Norra Skåne. Spelschemat är under tidssättning och förväntas komma ut i preliminär form i början av nästa vecka (33).

 

Lagen i serien är i stort sett desamma som föregående säsong. Den enda skillnaden är att Hjärnarp har gått upp i division 3 och att Åstorp/Kvidinge B tillkommer som nytt lag. Vidare så har Vv-84 ändrat benämningen på sitt lag från U till B.

 

Serien består därmed av följande elva lag:

 

Bromölla IBK

Båstad GIF

Emmaljunga GoIF

FBC Engelholm B

FC Helsingborg B

Höganäs IBF

SS Sofiero

Willands IBK B

Vv-84 SK Bjuv B

Åstorp/Kvidinge IBS B

Örkelljunga IF U

 

Den första omgången är tänkt att spelas helgen 23-24 september och den sista omgången spelas den 17 mars.

Klar seger i säsongsavslutningen
2023-03-18 21:45

Herrlaget avslutade säsongen med att vinna bortamatchen mot Emmaljunga med 14-3 (4-1, 4-1, 6-1).

 

Matchen skulle ha spelats i Emmajungas vanliga hemmahall i Vittsjö, men fick flyttas med kort varsel då det under morgonen börjat läcka in vatten på planen. Efter några telefonsamtal lyckades hemmalaget hitta en ledig hall i närliggande Bjärnum och matchen kunde starta tjugo minuter efter utsatt starttid.

 

HIBF tog ledningen genom Oskar Pettersson i mitten av den första perioden och därefter gjorde Jonatan Sikesjö och Robin Blixt varsitt mål innan Emmaljunga kunde reducera. Blixt ökade sedan på till 4-1 i periodens sista minut.

 

Emmaljunga hittade nätet först i den andra perioden och försökte få kontakt, men tre mål på en minut och nio sekunder från, i tur och ordning, Robin Franke, Pettersson och Blixt avgjorde matchen. Oliver Lidmalm Bengtsson blev näste målskytt och inför slutperioden stod det 2-8 på resultattavlan.

 

I den tredje perioden kom Höganäs första mål i power play efter 40 sekunder genom Albert Nordgren och kort därefter gjorde Sikesjö sitt andra mål i matchen innan hemmalaget stack upp och gjorde sitt tredje mål för dagen.

 

HIBF var inte färdiga med målskyttet riktigt ännu och tre mål av Blixt på knappt två och en halv minut följde innan Lidmalm Bengtsson fastställde slutresultatet på straff med knappa sex minuter kvar att spela. Tilläggas skall att straffen var en zorrostraff som det kommer att snackas om hela vägen från Bjärnum till Göteborg i många år framöver. Tyvärr finns ingen video tillgänglig, men tänk Nilsberth i senaste VM.

 

Blixts dubbla hat-trick kompletterades av två assist och dessa åtta poäng innebar totalt 60 poäng (39+21) för säsongen, vilket räckte för att bli seriens bäste målskytt och poängplockare.

 

Lidmalm Bengtsson stod utöver sina två mål för fem assist i matchen medan Franke noterades för två och Sikesjö och Nordgren för varsitt.

 

Då FCH vann sin match mot Engelholm innebar det att de behöll andraplatsen i tabellen bakom Hjärnarp medan Höganäs slutar trea. Säsongen är därmed över och vi är tillbaka på banan igen efter den sommar som känns väldigt avlägsen.

Storseger i seriens sista hemmamatch
2023-03-14 17:02

HIBF vann lördagens hemmamöte mot Willands med hela 17-2 (8-2, 7-0, 2-0) och säkrade därmed minst en tredjeplats i tabellen.

 

Hemmalaget kontrollerade, som siffrorna visar, matchen från start och tre spelare, Rasmus Vikebrant, Filip Persson och Andreas Bäcklund, gjorde tre mål vardera. Robin Franke gjorde två mål medan, Jonatan Sikesjö, Peter Hölaas, Albert Nordgren, Oliver Lidmalm Bengtsson, Oskar Sikesjö och Jonas Medin gjorde varsitt.

 

Franke och Jonatan Sikesjö noterades för fyra assist vardera, Toni Liehu för två och Nordgren, Lidmalm Bengtsson, Oskar Sikesjö samt Hölaas för varsitt.

 

Seriespelet avslutas på lördag då Höganäs ställs mot Emmaljunga på bortaplan. Det finns fortfarande en liten chans att gå till kvalspel, men då krävs vinst samtidigt som formstarka tabelltvåan FC Helsingborg tappar poäng i sin match mot Engelholm.

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 29/9 19:30
4 - 3  
Tis 19/9 20:00
1 - 12
Tis 12/9 19:30
2 - 10
Lör 18/3 12:00
3 - 14
Lör 11/3 12:00
17 - 2  
Lör 4/3 12:30
6 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Höganäs IBF, 16/09 15:06 
Höganäs IBF, 04/09 19:08 
Höganäs IBF, 18/04 21:08 
 
 

Våra Sponsorer:
GULDBOLLEN
SILVERBOLLEN
BRONSBOLLEN
SAMARBETESPARTNER

Stötta Höganäs IBF via Svenskaspel: