Uddamålsvinst i Bromölla
2023-01-28 22:25

HIBF vann lördagens bortamatch mot Bromölla med 7-6 (3-2, 2-2, 2-2).

Höganäs ägde mest boll och tog tidigt ledningen genom Robin Franke och tre minuter senare ökade Robin Blixt på till 2-0.

Hemmalaget både reducerade och kvitterade mot slutet av den första perioden, men det var ändå HIBF som ledde efter tjugo minuter då Rasmus Vikebrant gjorde 3-2 med 33 sekunder kvar av perioden.

Även i andra perioden var det mest de rödtröjade som hade det mesta spelet, men Bromölla kunde med två snabba mål i mitten av perioden ta över ledningen. Fyra minuter senare var dock Höganäs tillbaka i ledning efter mål av Niklas Lindestam och Filip Persson. 5-4 till rött stod sig sedan perioden ut.

HIBF fick chansen att spela power play i början av tredje perioden, Hemmalaget klarade visserligen ut detta, men bara fem sekunder efter att de blivit fulltaliga gjorde Vikebrant sitt andra mål för dagen.

Bromölla hade inte gett upp och i mitten av perioden kom två snabba mål och ställningen var 6-6.

HIBF fortsatte att ha klart mest boll, men en storspelande hemmamålvakt gjorde sitt bästa för att hålla sina grabbar kvar i matchen.

Med 14.11 på matchuret kom Höganäs segermål då Blixt hittade nätet för andra gången.

Hemmalaget gjorde ett sista försök att få med sig en poäng, men HIBF stod emot pressen och fick med sig alla tre.

Målskyttar blev alltså Rasmus Vikebrant (2), Robin Franke, Robin Blixt (2), Niklas Lindestam och Filip Persson. Vikebrant noterades även för en assist, vilket även Toni Liehu gjorde. Övriga assistpoäng kom från Blixt, Oliver Lidmalm Bengtsson och Peter Hölaas.

Trots att Vikebrant stod för fem poäng så var det unge Leon Hansson i målet som efter sin fina insats fick ansvaret att ta hand om Christian fram till kommande match. Denna spelas nästa lördag, 4 februari, då det väntar ny bortamatch - då mot Örkelljunga.