Vinst i toppmötet
2023-01-15 15:12

HIBFs herrar befäste sin andraplats i tabellen då man på lördagen vann hemma mot Engelholm med 7-6 (2-2, 3-2, 2-2).

De senaste årens möten med Engelholm har varit jämna matcher och lördagens match blev inget undantag.

Gästerna tog ledningen knappt fyra minuter in i matchen. Höganäs första mål kom genom Robin Blixt och dröjde drygt tio minuter innan Engelholm med dryga minuten kvar av första perioden kunde återta ledningen. En snabb replik från hemmalaget och Blixt ledde till ett oavgjort resultat efter den första perioden.

Höganäs inledde den andra perioden bäst och Jonatan Sikesjö gav tidigt hemmalaget ledningen för första gången. Blixt ökade på till 4-2 innan Engelholm genom två mål kunde både reducera och kvittera med 45 sekunder kvar av den andra perioden. Med tio sekunder kvar till periodpausen gjorde Sikesjö sitt andra mål för dagen och hemmalaget hade därmed ledningen inför den sista perioden.

Filip Persson ökade på till 6-4 drygt fem minuter in i slutperioden, men knappt tre minuter senare reducerade Engelholm. Dryga halvminuten senare slog Toni Liehu till med sitt första mål för klubben och Höganäs ledning var återigen två mål.

Engelholm gav inte upp och med knappa halvminuten kvar att spela kom 7-6. Närmare än så kom de inte och hemmalaget kunde till slut räkna in tre poäng.

Utöver sina tre mål noterades Blixt för en assist. Tvåmålsskytt Sikesjö stod även för en assist. Övriga assist kom från Rasmus Vikebrant (2), Oliver Lidmalm Bengtsson (2) samt Niklas Lindestam. Den sistnämnde fick dessutom sällskap hem då han, trots blygsamma protester, tilldelades matchens Christian.

Resultatet innebär att Höganäs nu har 25 inspelade på poäng på tolv matcher. Man har fem poäng upp till serieledande Hjärnarp och fem poäng ner till trean Engelholm. På fjärde plats ligger kommande motståndare FCH med 18. FCH har dock två matcher färre spelade än tättrion.

Mötet med FCH sker söndagen den 22 januari. Spelplats är Helsingborg Arenas B-hall med matchstart kl.11.30.