Poäng borta mot serieledarna
2022-11-27 12:28

Lördagens bortamöte med tabellettan Hjärnarp blev en jämn historia som slutade 6-6.

Efter att hemmalaget tagit ledningen i mitten av den första perioden gjorde de bägge lagen sedan under de två första perioderna varannat mål och med tjugo minuter kvar att spela var ställningen 4-4.

Jonatan Sikesjö gav HIBF ledningen i början av den tredje perioden innan Hjärnarp svarade med två mål, det andra med bara knappt fem minuter kvar att spela.

De rödklädda gav inte upp och jagade ett kvitteringsmål. Detta kom i spel sex mot fyra med dryga minuten kvar att spela. Då Robin Blixt gjorde sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 6-6, efter att hemmalaget sekunderna före haft chans att avgöra i tom kasse.

Blixt och Sikesjö gjorde två mål vardera medan Albert Nordgren och Filip Persson stod för varsitt.

Resultatet innebär att Hjärnarp behåller serieledningen med 21 poäng på 9 spelade matcher. Engelholm, som vann sin match på fredagen, går upp på andra plats på bättre målskillnad än Höganäs. Bägge lagen har 16 poäng och en match färre spelad än Hjärnarp.

Slutligen kan noteras att lagets maskot, Christian, var tillbaka på bänken efter att ha missat matchen mot Båstad och därefter ha skapat vissa interna motsättningar i truppen under den gångna veckan. Hans bostad fram till åtminstone fredag är hos storspelande målvakten Magnus Bergströms familj, och hans närvaro där uppskattas säkerligen mer än vad en penna skulle göra.