Klar seger i säsongsavslutningen
2023-03-18 21:45

Herrlaget avslutade säsongen med att vinna bortamatchen mot Emmaljunga med 14-3 (4-1, 4-1, 6-1).

Matchen skulle ha spelats i Emmajungas vanliga hemmahall i Vittsjö, men fick flyttas med kort varsel då det under morgonen börjat läcka in vatten på planen. Efter några telefonsamtal lyckades hemmalaget hitta en ledig hall i närliggande Bjärnum och matchen kunde starta tjugo minuter efter utsatt starttid.

HIBF tog ledningen genom Oskar Pettersson i mitten av den första perioden och därefter gjorde Jonatan Sikesjö och Robin Blixt varsitt mål innan Emmaljunga kunde reducera. Blixt ökade sedan på till 4-1 i periodens sista minut.

Emmaljunga hittade nätet först i den andra perioden och försökte få kontakt, men tre mål på en minut och nio sekunder från, i tur och ordning, Robin Franke, Pettersson och Blixt avgjorde matchen. Oliver Lidmalm Bengtsson blev näste målskytt och inför slutperioden stod det 2-8 på resultattavlan.

I den tredje perioden kom Höganäs första mål i power play efter 40 sekunder genom Albert Nordgren och kort därefter gjorde Sikesjö sitt andra mål i matchen innan hemmalaget stack upp och gjorde sitt tredje mål för dagen.

HIBF var inte färdiga med målskyttet riktigt ännu och tre mål av Blixt på knappt två och en halv minut följde innan Lidmalm Bengtsson fastställde slutresultatet på straff med knappa sex minuter kvar att spela. Tilläggas skall att straffen var en zorrostraff som det kommer att snackas om hela vägen från Bjärnum till Göteborg i många år framöver. Tyvärr finns ingen video tillgänglig, men tänk Nilsberth i senaste VM.

Blixts dubbla hat-trick kompletterades av två assist och dessa åtta poäng innebar totalt 60 poäng (39+21) för säsongen, vilket räckte för att bli seriens bäste målskytt och poängplockare.

Lidmalm Bengtsson stod utöver sina två mål för fem assist i matchen medan Franke noterades för två och Sikesjö och Nordgren för varsitt.

Då FCH vann sin match mot Engelholm innebar det att de behöll andraplatsen i tabellen bakom Hjärnarp medan Höganäs slutar trea. Säsongen är därmed över och vi är tillbaka på banan igen efter den sommar som känns väldigt avlägsen.