Bli medlem i Höganäs IBF
BLI MEDLEM

Referat från Örkelljunga borta 18/11.
2023-11-18 20:34

Match mot Örkelljunga IF, Första matchen efter ett lite längre uppehåll. En motståndare vi har mött ett antal gånger i jämna matcher.

Det var ett taggat gäng som startade matchen. Det märktes att de ville spela och tyckte att det var roligt. Vi har det mesta av spelet på Örkelljungas planhalva och spelar riktigt bra. De få gånger Örkelljunga kommer över på vår planhalva står ett tryggt Höganäsförsvar i vägen. I slutet av perioden tar vi ledningen rättvist genom Alice.

I andra perioden försöker Örkelljunga flytta fram positionerna lite i banan för att pressa oss högre upp. Men de kommer ingenstans. När de vid enstaka tillfällen kommer igenom står Alva i vägen. I mitten av perioden utökar vi ledningen först till 2-0 genom Astrid och sen till 3-0 genom Tilda.

I tredje perioden fortsätter vi vårt fina spel och låter inte Örkelljunga komma till några farligheter. Det närmsta de kommer är ett stolpskott. Höganäs har däremot de vassaste målchanserna. Vi punkterar matchen i slutet genom att göra 4-0 av Alice, efter framspel av Hilma och därefter 5-0 av Siri.

Sammanfattningsvis gör vi en riktigt bra match där vi hjälper varandra och kämpar hela vägen till slutsignal. Samtliga spelare har målchanser denna match och Alva väldigt nära att få en assist efter ett snyggt utkast.

Matchreferat från lund hemma 14:e oktober
2023-10-15 12:19

Match mot IBK Lund, en motståndare vi har mött ett antal gången tidigare i jämna matcher.

Vi var på tårna och vakna direkt från början och fick i gång ett bra passningsspel redan från början. Vi tar välförtjänt ledningen i slutet av perioden genom en riktigt snygg framspelning från Siri till Agnes, som får in bollen i mål.

Andra perioden slutar mållös trots ett antal chanser åt bägge hållen. Vi har stolpe och ribba emot oss och Lund har en storspelande Alva emot sig. Hon totalt spikar igen.  Vi har även spelet till stora delar av denna period. I början av perioden får vi även en utvisning emot oss och i det efterföljande boxplayet ha vi de bästa målchanserna.

I tredje perioden tar Lund över spelet lite mer då vi tröttnar och tappar koncentrationen lite. Trots detta skapar vi en massa chanser utan att få in bollen i mål, stolpe och ribba är inte vår kompis denna dag. Lund reducerar lite snöpligt i början av perioden och lyckas tyvärr få in ett ledningsmål i slutet av perioden.

En jämn match där alla kämpar på bra och där vi var det bättre laget, men bollen rullar inte vår väg.

Matchens lirare idag blev Siri.

Matchreferat från seriepremiären mot IBC Engelholm F08 10:e oktober
2023-10-13 21:49

Vi börjar lite trevande och det tar ett par byten innan alla har kommit in i matchen. Vi hamnar lite långt ifrån Engelholmsspelarna vilket gör att de får spela runt lite för enkelt. Tyvärr resulterar det i ett ledningsmål för Engelholm efter ungefär halva första perioden. Efter målet vaknar vi till och får ett bättre spel. I slutet av första perioden får vi en utvisning mot oss och det följande boxplayet löser vi galant.

I andra perioden kommer vi ut på tårna direkt och reducera efter ca 2 minuter genom att Ester i princip springer in bollen i mål. Dessvärre tar Engelholm oturligt ledningen strax efter igen. Resten av perioden spelar vi stundtals ut Engelholm och reducerar ännu en gång, denna gång genom en snygg kontring av Siri.

I tredje perioden är det jämnt spel mellan lagen och chanser åt bägge hållen. Men Alva håller tätt i målet. Tyvärr lyckas inte vi heller sätta våra chanser så perioden slutar 0-0 och därmed matchen 2-2

Matchens lirare enligt publiken blev Ester.

En kommentar från domarna var att det var en riktigt rolig match att döma.

Ser fram emot nästa match.

Säsongen 2023-2024
2023-08-07 21:36
Säsongen startar måndagen den 14:e augusti.

Tjejer födda 2007-2009 tränar två gånger i veckan:

måndagar 19:15 - 21.00 i Läktarhallen, Höganäs Sportcenter

onsdagar 19:15 - 21.00 i Läktarhallen, Höganäs Sportcenter

Vi spelar i serien: Flickor Röd B.

Röd nivå är matchspel för tjejer 12-16 år och spelas som seriespel, d v s lagen spelar ett antal matcher under säsongen och tabell förs för respektive serie. Vi spelar med 5 utespelare + målvakt och på fullstor plan.

Har ni frågor är det bara att höra av er, kontaktuppgifter finner ni under Kontakt här på hemsidan.

Referat från läktaren i Herrestorsphallen
2023-03-18 20:30

Oj oj oj vilken match.  Full fart direkt från start.  Gårdarike tar kommandot och får in ett snöpligt ledningsmål redan efter halvminuten spelad. Perioden fortsätter med stort tryck mot vårt mål men efter skickliga brytningar av Höganässpelarna och som vanligt, storspel av Alva i målet står det endast 1-0 på tavlan efter en period.

Under inledningen av andra perioden börjar vi känna igen våra Höganästjejer. Alva gör ett perfekt utkast till Tilda som snyggt sätter bollen rakt upp i krysset.  Strax därefter passar Siri bollen till Alice som skjuter in ledningsmålet till 2-1. Nu är det Höganäs som står för trycket. De spelar disciplinerat och passningssäkert och skapar flera målchanser. Gårdarikes chanser styrs säkert undan av backar och målvakt. Spelarna får ett otroligt stöd av en fantastisk hejarklack på läktaren.

Tredje perioden börjar som den andra. Stort tryck av Höganäs. Ester får en målchans som räddas av målvakten men Ester krigar sig till en passning till Tilda som kan skjuta in 3-1. Därefter sätter Gårdarike press och lyckas få in ett reduceringsmål till 2-3 efter 4 minuter. Nu är det hög puls hos samtliga på läktaren.  Det är målchanser åt båda hållen under resterande tid av matchen men båda lagen fredar sina mål.

Efter slutsignalen blir det ett välförtjänt glädjetjut, både på planen och på läktaren.

Fantastiskt bra spelat idag och under hela seriens gång.